Dobrodošli

 
 
 

20.01. 2012.– Потписан анекс уговора за изградњу ветропарка

 

Zamenik predsednika opštine Negotin Branko Marković, Johan Prior, jedan od osnivača firme „Pricon Business Creation DOO“ sa sedištem u Novom Sadu i  direktor firme Mitar Milović, potpisali su danas Aneks ugovora za izgradnju vetroparka na lokaciji Dušanovac i Dupljane-Vidrovac. Aneks ugovora odnosi se nake stvari koje su već dogovorene, ali nisu unete u osnovni ugovor. Po rečima Branka Markovića, zamenika predsednika opštine Negotin, izmene se odnose na član 7, koji definiše ukupan iznos naknade za opštinu Negotin. 

U ugovoru je naznačeno da je naknada opštini 1,5 odsto, a aneksom ugovora u ovom članu biće dodata i rečenica da će naknada biti 1,5 odsto ili iznos koji nadležni republički organ odredi. U istom članu aneksom ugovora dodati su članovi 4 i 5, koji definišu angažovanje lokalnih građevinskih firmi, kao i zapošljavanje lokalne radne snage, osim ukoliko nema odgovarajućih profila. Takođe izmene je pretrpeo i član 10 koji definiše uslove i rokove za raskidanje ugovora sa investitorom. 

3531_2.jpg

Johan Prior, jedan od osnivača firme „Pricon Business Creation DOO“, odgovarajući na pitanja novinara istakao je da će početak izgradnje vetrogeneratora početi odmah po dobijanju svih potrebnih dozvola od nadležnih organa. On je takođe rekao da njegova firma ima veiko iskustvo u izgradnji vetroparkova širom Evrope, a da je po merenjima lokacija na kojoj je pranirana izgradnja vetrenjača u opštini Negotin veoma slična pokazateljima u Austriji.  

 

 

 

 

 


 
 

 

 
      Copyright © Dušanovac 2006/11